”Vi designar smycken för den moderna gentlemannen.

Varje smycke är kärleksfullt tillverkat för hand. Denna processen ger en distinkt personlighet och gör varje smycke unikt.

Vi kombinerar traditionellt hantverk med den senaste tekniken, alltid med en strävan att nå en oklanderlig nivå på kvalitet.” 

"Allt du behöver till skjortan, slipsen och kostymen. Djärv men klassisk, grov men stilig och ofta med en twist."

HISTORIEN BAkom men up north

Men Up North är ett ungt familjeföretag grundat av Thor Høy och hans partner Marianne Poulsen. Båda är måna om att alla anställda ska känna sig som en del i familjen. Deras målsättning är att alla ska få hjälp att utveckla sina kunskaper och ta sitt skapande till nästa nivå. Och att alla ska få möjligheten att göra sitt bästa för bli den bästa versionen av sig själva.

Men up North är ett miljömedvetet varumärke och det är väldigt viktigt för dom att inte exploatera jorden mer än absolut nödvändigt. Alla smycken är lokalt tillverkade i Danmark och Tyskland för att hålla kvar jobben och kompetensen inom regionen. Dom är också noga i vilka material de använder, t.ex används endast FSC certifierat trä och deras mammuttänder kommer med certifikat om ursprung. De ädelstenar som används är alla köpta hos en hållbar leverantör och alla deras diamanter är labb-odlade.

Såhär säger de själva:
”Vi vill vara det självklara varumärket för den moderna gentlemannen, ledaren och mannen som vill sticka ut. Vi vill leverera tidlös design av högsta kvalitet, tillräkligt bra för att kunna spara och ge vidare till nästa generation. Vi är fast beslutade att ta vår resa på en väg som lämnar ett positivt avtryck på vårt landskap”

 
 

Se och läs mer om Men Up North

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...