Silversmeden Georg Jensen arbetade utifrån filosofin om att skapa innovativ design som är både vacker och funktionell. Georg Jensen växte upp nära skogar och sjöar norr om Köpenhamn och naturen var hans största inspirationskälla. Ända sedan starten har Georg Jensens design inspirerats av naturen – frukter, blommor, blad och organiska former. Hans stil var starkt påverkad av dåtidens jugendformer, men präglades också av den karakteristiska energi som ger genklang än i dag. 
Georg Jensen kombinerade sin konstnärliga talang med en naturlig förmåga att hitta och stödja designtalanger, och detta var grunden när han startade sitt företag Georg Jensen i Köpenhamn 1904. Under årens lopp har många ikoniska formgivare samarbetat med Georg Jensen för att hjälpa till att tänja på gränserna, utmana konventionerna och omforma idén om vad design kan vara – från Henning Koppel, Arne Jacobsen och Vivianna Torun Bülow-Hübe till Patricia Urquiola, Marc Newson och Zaha Hadid.
Georg Jensens varumärke står för kvalitetshantverk och tidlös estetisk design, med en historia som sträcker sig mer än 100 år bakåt i tiden. 

SoMe_images_ARH_2023_With graphics_Portrait_7

MOONLIGHT GRAPES

Moonlight Grape-kollektionen är inspirerad av Georg Jensens art nouveau-period under tidigt 1900-tal, och ger det ikoniska vindruvemotivet en modern och samtida twist. Den feminina kollektionen framhäver skönheten hos varje kvinna som bär den. Under hösten 2023 lanseras ett unikt samarbete mellan Georg Jensen och det konceptuella stickdesignmärket A. Roege Hove där man har skapat en ny smyckeskollektion som tolkar den traditionsrika Moonlight Grapes-kollektionen med avstamp i A. Roege Hoves designteknik. Kollektionen har uppstått i mötet mellan Georg Jensens mångåriga expertis inom silverdesign och A. Roege Hoves innovativa approach till stickat mode – och förenar de båda anrika hantverken i en serie unika smycken. 

 

SoMe_images_Jewellery AW23_on model_MERCY_stories_9x16_WS

MERCY 

De organiska kurvorna symboliserar tidens konstanta flöde, och de mjuka formerna representerar livet och förändringen som den eviga konstanten. Mellanrummet fungerar som en känslomässig påminnelse om att se var du står i livet just nu. Mercy-kollektionen är ytterligare ett spännande samarbete mellan den amerikanska designern Jacqueline Rabun och Georg Jensen. Precis som tidigare blir resultatet känslomässigt och djärvt med en unik look.

Vissa delar av kollektionen finns även i guld.

SoMe_images_FUSION _SS23_WS_Portrait_

FUSION 

Georg Jensens Fusion-kollektion är designad av Nina Koppel och erbjuder oändliga kombinationer som ger bäraren möjlighet att skapa sin egen kärlekshistoria. Utsökt tillverkade ringar länkas samman på ett perfekt sätt för att skapa smycken som har en äkta känslosam innebörd. Ringarna finns i 18K gult, vitt och rosa guld.
I kollektionen finns även örhängen, armband och halsband

SoMe_images_Reflect_2023_with_logo_57

REFLECT

Kollektionen är en fräsch och modern tolkning av den traditionella kedjan och består av en serie organiskt formade länkar som förenas för att skapa en hänförande design. Jacqueline Rabun inspirerades av punkrörelsen när hon designade Reflect-kollektionen som är en hyllning till Georg Jensens hundraåriga arv. Finns i silver och 18K guld. 

SoMe_images_Daisy_2023_WS_Story_2

DAISY

Georg Jensens klassiska kollektion Daisy har fått en fräsch färgpalett och uppdaterad design i ett exklusivt samarbete med den danska modedesignern Stine Goya som har återskapat de populära smyckena på ett modernt sätt. Det första smycket i Georg Jensens DAISY-kollektion skapades 1940 för att fira födelsen av den danska prinsessan. 2008 lanserades serien i hela världen, och som förväntat blev den populär hos modeintresserade personer överallt. 

GJ_SS23_Offspring

OFFSPRING

Designern Jacqueline Rabun hyllar bandet mellan mor och barn i den fantastiska Offspring-kollektionen. Ringarna, halsbanden och armbanden i 18 karat guld och sterlingsilver hämtar inspiration från äggets form, vilket resulterat i en beundransvärd kollektion av omsorgsfullt designade smycken. 

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...