Michael O’Dwyer har sina rötter i Dun Laoghaire, Irland, men har tack vare kärleken bosatt sig i Stockholm. Han fann guldsmedsyrket av en slump då han efter sin Kandidatexamen i Konstvetenskap, ifrån University College Dublin, började arbeta för en av Irlands ledande juvelerare. Redan efter första dagen kände han att det var här han hörde hemma.
Michael började sedan bygga upp sin erfarenhet genom studier hos Brittiska Gemmologiska Sällskapet innan han, med distinktionsbetyg, slutförde guldsmedsutbildningen vid Craft Council of Ireland i Kilkenny. Han flyttade senare till Antwerpen i Belgien, som till vardags kallas för världens diamant-huvudstad. Här specialiserade han sig inom en unik och progressiv form av ädelstensfattning med den berömda diamantfattaren, Alexander Sidorov.

Michaels smycken har ett unikt uttryck, inspirerade av traditionella mönster från Paris och London. Michael säger ”när jag som barn växte upp på Irland var jag mycket nära till naturen. Jag älskade när sommaren kom och jag fick titta på bina som surrade bland blommornas intensiva färger. Från dessa minnen kommer starkt färgade stenar, dansande diamanter och uppmärksamhet på detaljer.”
O’Dwyers stil kännetecknas av en ren och noggrann steninfattning som skapas med hjälp av en mikroskopteknik som Michael O’Dwyer lärt sig under sin tid i Belgien. Influensen av gamla tekniker som möter modern stil skapar romantik och tidlöshet, de ord som kännetecknar ett smycke ifrån O’Dwyer. Ett typiskt smycke ifrån Michael O’Dwyer består av livfulla ädelstenar som omges av mindre diamanter.

 

Solitär

Solitär betyder ensam, och en ensam diamant är något av det mest klassiska som finns när det kommer till att välja förlovnings- eller vigselring. O’Dwyer har flera vackra modeller att välja på för den som söker en ring med lite smalare skena där diamanten får tala för sig själv.

Halo

Halo, eller Carmosé som det också kallas betyder att man har en större sten som är omgiven av mindre stenar i en krans. Man kan välja att ha skenan slät eller fortsätta med stenar även där. O’Dwyer har Halomodeller både med diamanter och andra färgade ädelstenar. Förutom rund mittsten kan det vara fint med en annan slipning som t.ex. cushion eller oval.

Juliet

Juliet är en romantisk, tidlös klassiker som blivit ett signum för O’Dwyer. Med sina många variationer har det blivit en av deras bäst säljande kollektioner. Ringen finns i två bredder, originalet som är 2,3 mm bred och XL-versionen som är 2,75 mm bred. Alla modellerna har diamanter, men kan även infattas med färgade ädelstenar som safirer och rubiner. I serien finns, förutom ringar, även halsband och örhängen.

Alliansringar

En klassisk alliansring är en ring med flera lika stora stenar på rad. Det finns olika typer av infattningar som ger olika uttryck på ringen. En krabbfattning är öppen på sidorna vilket släpper in mycket ljus till stenarna och kan göra att ringen uppfattas som mer glittrig. I en ring med fadenfattning ligger stenarna nedsänkta i skenan med en tunn guldkant på var sida. Fadenfattningen blir ofta väldigt mjuk mot handen. Vill man har riktigt mycket glitter så kan man välja en pavéfattning. Då sitter fler rader med små stenar tätt intill varandra med små klor emellan. 

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...