O’Dwyers stil kännetecknas av en ren och noggrann steninfattning som skapas med hjälp av en mikroskopteknik som Michael lärt sig under sin tid i Belgien. Influensen av gamla tekniker som möter modern stil skapar romantik och tidlöshet, de ord som kännetecknar ett smycke ifrån O’Dwyer. Ett typiskt smycke ifrån Michael O’Dwyer består av livfulla ädelstenar som omges av mindre diamanter.

Every piece tells a story

HISTORIEN OM O´DWYER

Michael O’Dwyer har sina rötter i Dun Laoghaire, Irland, men har tack vare kärleken bosatt sig i Stockholm. Han fann guldsmedsyrket av en slump då han efter sin Kandidatexamen i Konstvetenskap, ifrån University College Dublin, började arbeta för en av Irlands ledande juvelerare. Redan efter första dagen kände han att det var här han hörde hemma.

Michael började sedan bygga upp sin erfarenhet genom studier hos Brittiska Gemmologiska Sällskapet innan han, med distinktionsbetyg, slutförde guldsmedsutbildningen vid Craft Council of Ireland i Kilkenny. Han flyttade senare till Antwerpen i Belgien, som till vardags kallas för världens diamant-huvudstad. Här specialiserade han sig inom en unik och progressiv form av ädelstensfattning med den berömda diamantfattaren, Alexander Sidorov.

Michaels smycken har ett unikt uttryck, inte alltid inspirerad av den befintliga skandinaviska trenden. Han ser istället till omvärlden och inspireras av traditionella mönster från Paris och London. Michael säger ”när jag som barn växte upp på Irland var jag mycket nära till naturen. Jag älskade när sommaren kom och jag fick titta på bina som surrade bland blommornas intensiva färger. Från dessa minnen kommer starkt färgade stenar, dansande diamanter och uppmärksamhet på detaljer.”

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...