0422_NAP_POST3

LEKANDE LYX

I knappt 60 år har OLE LYNGGAARD COPENHAGEN skapat luxuösa smycken av utsökt kvalitet. Det familjedrivna smyckeshuset har djupa rötter i skandinaviska designvärderingar, där hantverket och ett starkt personligt formspråk är utgångspunkten för samtliga kollektioner. Alla smycken designas av guldsmederna Charlotte och Ole Lynggaard. Designduon skapar kollektioner, som poetiskt förenar motiv av flora och fauna. Märkets smyckesverkstad i Hellerup utanför Köpenhamn är den största i Skandinavien. Smycken från den Kungliga Hovleverantören är skapade för kvalitetsmedvetna kunder över hela världen genom 250 lyxåterförsäljare och sex stycken flagship-butiker.

 

"Fine Jewelry from
Ole Lynggaard Copenhagen"

HISTORIEN OM OLE LYNGGAARD copenhagen

Varumärket Ole Lynggaard Copenhagen etablerades år 1963 av guldsmeden Ole Lynggaard. Han hade då under ett antal år studerat och arbetat i Tyskland, Paris, New York, San Francisco och Egypten och Fjärran Östern. När han återvände till Danmark hyrde han en liten verkstad och påbörjade sin verksamhet med målet att skapa ett varumärke med unik design och utmärkt handarbete. Han drev företaget på egen hand med några få anställda guldsmeder och sin fru Karin som musa. Ole och Karin fick två barn, Carlotte och Sören som så småningom blev stora nog att hjälpa till i företaget. De tyckte mycket om att spendera tid i verkstaden och hjälpte till genom att springa ärenden, hålla ordning och packa bilen inför smyckesmässor. Nar Charlotte blev tillräckligt gammal gjorde hon sin mamma sällskap som varumärkets modell i den årliga katalogen

Charlotte Lynggaard blev officiellt en del av företaget år 1987 som guldsmedslärling, och år 1994 lanserades hennes första kollektion ”Bees and flowers”. Samma år anslöt sig också Sören till företaget som produktionschef. Ole Lynggaard Copenhagen var nu ett familjeföretag med 20 anställda.
År 2008 gav Ole Lynggaard officiellt över ansvaret för företaget till sina barn och deras respektive. Charlotte är idag ledande designer och creative director, Sören är  VD, Michel Norman är CCO och commercial director och gift med Charlotte Lynggaard. Hanna Lynggaard retail director och gift med Sören Lynggaard. Även tredje generationen Lynggaard börjar hitta sina platser i företaget och engagerar sig bland annat via sociala medier. Ole själv är fortfarande aktiv med att designa smycken. Han är ett levande bevis på att det inte finns något utgångsdatum på sann kreativ talang. De luxuösa smyckena från Ole Lynggaard Copenhagen bärs av kvalitetsmedvetna kunder över hela världen. 

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...