År 1904 började den välrenommerade juvelfattaren Hugo Strömdahl tillverka högklassiga juveler i sin ateljé på Hamngatan i Stockholm.
Under andra världskriget etablerade hans son Hans, som var en skicklig affärsman förtaget Hans Strömdahl. Han började designa och tillverka juvel och pärlsmycken som såldes till återförsäljare i hela landet. Idag driver tredje generationen Strömdahl det anrika företaget Strömdahls Juveler vidare med passion för det gedigna hantverket och den klassiska känslan med det moderna snittet.

Strömdahls Juveler har en medvetenhet om människans/naturens hållbara utveckling och strävar för att i största möjliga mån ta sitt ansvar. De tror på att hållbar utveckling och högsta kvalitet går hand i hand. Guldet de använder sig av är återvunnet guld istället för gruvbrytning, vilket innebär att det blir en minimerad påfrestning av jordens naturresurser och detta utan att påverka guldets kvalitet.

SOLITÄR

Solitär betyder ensam och syftar på ett smycke där fokuset ligger på en sten. Strömdahls solitärsmycken finns att få i rött guld, vitt guld och platina. De har flera modeller på fattningar och skenor. Kombinera gärna en solitärring med en av deras vackra alliansringar.

 

CARMOSÈ

I ett Carmosé-smycke är en lite större sten omgiven av en krans med flera mindre stenar. Det ger ringen ett glamouröst utseende. Välj mellan modeller som Arosa, Montana eller Chatel.

FANCY CUT

Vill man ha ett mer unikt utseenede så kan man välja en diamant med fancy cut, vilket är samlingsnamnet på de stenar som inte är briljantslipade. Ringarna Florens, Genova och Milano är några av de modeller som finns med fancy cut. 

ALLIANSRINGAR

Alliansring kallas de ringar som har flera stenar infattade på rad efter varandra. Ringarna kan bäras separat men passar ofta väldigt bra att kombineras med varandra eller tillsammans med en solitär eller carmosé. En klofattad alliansring som Corona eller Cortina är öppen på sidorna för att släppa in så mycket ljus som möjligt till stenarna. I en fadenfattad alliansring som Rondo eller Meribel ligger stenarna mer nedsänkta i skenan för att ge en mjukare känsla på fingret.

CHANGEABLE COLLECTION

I serien Changeable collection finns creoler i olika storlekar samt krokar med eller utan diamanter. Till det finns en mängd hängen i olika varianter som man kan hänga i sina örhängen för att enkelt byta look från vardag till fest.

PÄRLOR

Strömdahls har klassiska pärlsmycken som är kända för sin höga kvalitet. Välj bland söt- och saltvattenpärlor, vita akoyapärlor, mörka Tahitipärlor eller stora söderhavspärlor.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...