HIstorien bakom arild links

Arild Links vill utmana etablissemanget; de tror att smycken är mer än något du bär för att göra dig fin; det måste också ha en betydelse. De har ambitionen att ändra synen på smyckesvärlden genom att ändra perspektivet från smyckets värde till människans värde. Deras arbete handlar om reflektioner, diskussioner och kreativitet. All deras design skapas med traditionella metoder i deras ateljéverkstad nära Arild i Sverige. De har full kontroll över sin produktion och de resurser som de tillverkas av. Arild Links är den delade visionen av den kreativa chefen Håkan Orrling, en andra generationens guldsmed, och en entreprenörsgrupp inspirerad av yttrandefrihet, musik, konst, mänskliga rättigheter.

Sedan 2019 har de tillverkat smycken av den unika metallen Humanium som består av nedsmälta, beslagtagna illegala vapen. För Arild Links är det absolut nödvändigt att göra det yttersta för att säkerställa att ädelmetall och stenar som används är etiska och gröna. Den svarta marknaden för ädelmetaller är ett stort problem och det är därför arbetar de med certifierade partners så att du som kund kan vara säker på att materialet är noggrant valt för att rensa branschen. Arild Links köper guld, silver och diamanter enligt följande principer: https://www.kimberleyprocess.com.

”På Arild Links är vi mycket stolta över att vara ett hållbart företag med hållbara produktionsstrategier och värderingar. Vår vision är att förändra branschen genom att tillverka hållbara smycken med ett djupare syfte, något mer än ”bara” smycken. Genom att arbeta med målen 12 och 16 för hållbar utveckling, med material som Humanium Metal, har vi fastställt några kärnvärden som genomsyrar allt vårt arbete. Genom våra smycken har vi bidragit till att 5 500 olagliga vapen har tagits bort från gatan. Varför? Eftersom vi hatar våld och tror på kärlek. Våra partnerskap med organisationer som NON-VIOLENCE och Individuell Människohjälp har resulterat i att 10% av vår försäljning har donerats till kampanjer mot vapen. Genom att köpa våra smycken bidrar du till att stoppa det största massförstörelsevapnet i vår tid.”

CHANGES

Changes är ett samarbete med organisationen Non-violence. Kollektionen består av armband tillverkade av Humanium metall och återvunna PET-flaskor. Humanium är en metall som tillverkas av förstörda illegala vapen som beslagtas från gatan och smälts ner för att tjäna ett nytt och bättre syfte. Alla smycken tillverkade av humanium stämplas Hu och genom att bära dom så tar du ställning mot gatuvåldet och bidrar till ökad säkerhet för människor som lever i utsatta områden. 

Varje sålt armband med Non-violence symbol bidrar med finansiering av våldsförebyggande utbildning för personer i riskzoner. Genom åren har Non-violence utbildat mer än 8 miljoner ungdomar, lärare och tränare världen över i hur man löser konflikter på ett fredligt sätt.

Till bandet används återvunna PET-flaskor som kommer till ny nytta istället för att förorena naturen eller brännas och släppa ut mängder med koldioxid i atmosfären.

Att återvinna är en medveten akt och en kraftfull symbol för att uppmuntra alla att återanvända de resurser vi redan har istället för att bara tillverka nytt.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...