”På Arild Links är vi mycket stolta över att vara ett hållbart företag med hållbara produktionsstrategier och värderingar. Vår vision är att förändra branschen genom att tillverka hållbara smycken med ett djupare syfte, något mer än ”bara” smycken. Genom att arbeta med målen 12 och 16 för hållbar utveckling, med material som Humanium Metal, har vi fastställt några kärnvärden som genomsyrar allt vårt arbete. Genom våra smycken har vi bidragit till att 5 500 olagliga vapen har tagits bort från gatan. Varför? Eftersom vi hatar våld och tror på kärlek. Våra partnerskap med organisationer som NON-VIOLENCE och Individuell Människohjälp har resulterat i att 10% av vår försäljning har donerats till kampanjer mot vapen. Genom att köpa våra smycken bidrar du till att stoppa det största massförstörelsevapnet i vår tid.”

"Changing the perspective from the value of jewellery to the value of human being"

HIstorien bakom arild links

Arild Links vill utmana etablissemanget; de tror att smycken är mer än något du bär för att göra dig fin; det måste också ha en betydelse. De har ambitionen att ändra synen på smyckesvärlden genom att ändra perspektivet från smyckets värde till människans värde. Deras arbete handlar om reflektioner, diskussioner och kreativitet. All deras design skapas med traditionella metoder i deras ateljéverkstad nära Arild i Sverige. De har full kontroll över sin produktion och de resurser som de tillverkas av. Arild Links är den delade visionen av den kreativa chefen Håkan Orrling, en andra generationens guldsmed, och en entreprenörsgrupp inspirerad av yttrandefrihet, musik, konst, mänskliga rättigheter.

Sedan 2019 har de tillverkat smycken av den unika metallen Humanium som består av nedsmälta, beslagtagna illegala vapen. För Arild Links är det absolut nödvändigt att göra det yttersta för att säkerställa att ädelmetall och stenar som används är etiska och gröna. Den svarta marknaden för ädelmetaller är ett stort problem och det är därför arbetar de med certifierade partners så att du som kund kan vara säker på att materialet är noggrant valt för att rensa branschen. Arild Links köper guld, silver och diamanter enligt följande principer: https://www.kimberleyprocess.com.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...