MOONLIGHT GRAPES

Kollektionen är inspirerad av Georg Jensens art nouveau-period under tidigt 1900-tal, och ger det ikoniska vindruvsmotivet en modern och samtida twist. Resultatet är både organiskt och modernt samtidigt som det refererar till det förflutna, vilket gör kollektionen till en tidlös klassiker. Finns i silver och 18K guld.

CURVE

Regitze Overgaard’s djärva och skulpturala armband, örhängen, hängsmycken och ringar i Curve kollektionen fångar skönheten hos en perfekt båge. Smyckena i sterlingsilver och 18 karat gult guld utmynnar i en fängslande skandinavisk design och ett fantastiskt hantverk.

Retouch by: Wetouch Imagework

MERCY 

De organiska kurvorna symboliserar tidens konstanta flöde, och de mjuka formerna representerar livet och förändringen som den eviga konstanten. Mellanrummet fungerar som en känslomässig påminnelse om att se var du står i livet just nu. Mercy-kollektionen är ytterligare ett spännande samarbete mellan den amerikanska designern Jacqueline Rabun och Georg Jensen. Precis som tidigare blir resultatet känslomässigt och djärvt med en unik look.

Vissa delar av kollektionen finns även i guld.

OFFSPRING 

Jacqueline Rabuns känslomässigt kraftfulla Offspring-kollektion symboliserar det starka band vi har med våra nära och kära – mellan en mamma och hennes barn, syskon eller vänner. Den minimalistiskt organiska formen är elegant och speglar bärarens individualitet på ett sofistikerat sätt.

Retouch by: Wetouch Imagework

FUSION 

Georg Jensens ikoniska Fusion-kollektion berättar vackra och unika historier med smyckenas vackra språk. Sammanlänkade former av guld och diamanter kan kombineras så att du kan berätta din unika historia och lyfta fram din personlighet.

INFINITY 

Infinity leker med begreppet oändlighet och formen har inspirerats av siffran 8, som är en välkänd symbol för det begreppet. Kollektionen skapades till Georg Jensens 100-årsjubileum. Den berömda formgivaren Regitze Overgaard valde det här temat eftersom det manar till reflektion över det förflutna och nyfikenhet inför framtiden. I sin formgivning använder hon formen för att ge smyckena karaktär snarare än utsmyckningen. Smyckena är massiva, men lätta tack vare den mjuka formen. Den svängda formen är bekväm att ha på sig och passar perfekt att använda i alla sammanhang. En modern tolkning av ett tidlöst tema. Vissa delar ur kollektionen finns även i 18K. 

Retouch by: Wetouch Imagework

DAISY

Danmarks nationalblomma prästkragen har inspirerat till denna oförgängliga favorit. Prästkragen associeras också med det danska kungahuset. När Danmarks drottning Ingrid födde prinsessan Margrethe 1940 fick hon av Georg Jensen en specialversion av DAISY för att fira händelsen. Modellen finns som brosch, armband, örhängen, ring och hängsmycke och passar lika bra med jeans, dräkt och klänning. Precis som blomman som inspirerade till den är DAISY-kollektionen glad och pigg. Finns även i silver.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...