jenny kåberg_topslider
I verkstaden ryms enbart stenar och metall av etiskt och rättvisemärkt slag. Silvret är återvunnet och ädelstenarna köpta. För Jenny Kåberg är det en självklarhet att försöka hitta ett hållbart sätt att utvinna jordens skatter. Enkla gråstenar samsas med druser vars kristaller glittrar i motsats till de matta strandfynden. Kontrasterna är ständigt återkommande i Jenny Kåbergs konstnärskap. Varje sten har en identitet, som ett eget konstverk.
"Jenny Kåberg - skapelser med en lyxig känsla"

Historien om JENNY KÅBERG

Efter en examen i silversmide och Metalwork vid Londons prestigefyllda Camberwell College of Arts, flyttade Jenny tillbaka till Sverige för att starta sin egen verkstad. I Salomonhög, under den ständigt föränderliga himlen, bredvid havet skapas unika och exklusivt handgjorda skapelser med en lyxig känsla. Silversmide som hantverk är en stor inspiration, gamla tekniker vävs samman med ny design, vilket resulterar i unika kreationer som inte följer några trender.

Individualitet och att gå sin egen väg genomsyrar Jenny Kåberg. Hållbart och etiskt framställda material är en viktig del, det silver som används återvinns från industrin. Jenny Kåberg Metalldesign är registrerade för att köpa Fair Trade guld och arbeta med AA etiska ädelstenar för att få de finaste stenarna och diamanterna.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...

Scroll to top