Odwyer diamantringar

Diamantsmycken

Gnistrande diamanter i alla former och för alla tillfällen är något som O’Dwyer kan. De har ett stort sortiment av ringar, örhängen och halsband och de erbjuder även specialdesignade smycken efter kunds önskemål. Oavsett om du letar efter förlovningsring, morgongåva eller kanske ett vackert smycke till dig själv så erbjuder O’Dwyer diamantsmycken av högsta kvalitet. Deras diamanter är alltid konfliktfria. EU-föreskrifter kräver att alla diamantråvaror ska certifieras enligt Kimberly-processen och O’Dwyer arbetar bara med ansedda diamantleverantörer som följer dessa regler. För mer information; https://www.kimberleyprocess.com/en

Juliet

Juliet är en romantisk, tidlös klassiker som blivit ett signum för O’Dwyer. Med sina många variationer har det blivit en av deras bäst säljande kollektioner. Ringen finns i två bredder, originalet som är 2,3 mm bred och XL-versionen som är 2,75 mm bred. Alla modellerna har diamanter, men kan även infattas med färgade ädelstenar som safirer och rubiner. I serien finns, förutom ringar, även halsband och örhängen.

Entwined

Entwined-kollektionen är full av romantik, den ultimata symbolen för evig kärlek och samhörighet. Den är lika fin att bäras ensam som den är att ha tillsammans med en solitär eller en annan alliansring. Ringen finns i en smal och en bred version och går att få med diamanter eller helt slät. I kollektionen finns även halsband och örhängen. 

Solitär

Solitär betyder ensam, och en ensam diamant är något av det mest klassiska som finns när det kommer till att välja förlovnings- eller vigselring. O’Dwyer har flera vackra modeller att välja på för den som söker en ring med lite smalare skena där diamanten får tala för sig själv.

Halo

Halo, eller Carmosé som det också kallas betyder att man har en större sten som är omgiven av mindre stenar i en krans. Man kan välja att ha skenan slät eller fortsätta med stenar även där. O’Dwyer har Halomodeller både med diamanter och andra färgade ädelstenar. Förutom rund mittsten kan det vara fint med en annan slipning som t.ex. cushion eller oval.

Alliansringar

En klassisk alliansring är en ring med flera lika stora stenar på rad. Det finns olika typer av infattningar som ger olika uttryck på ringen. En krabbfattning är öppen på sidorna vilket släpper in mycket ljus till stenarna och kan göra att ringen uppfattas som mer glittrig. I en ring med fadenfattning ligger stenarna nedsänkta i skenan med en tunn guldkant på var sida. Fadenfattningen blir ofta väldigt mjuk mot handen. Vill man har riktigt mycket glitter så kan man välja en pavéfattning. Då sitter fler rader med små stenar tätt intill varandra med små klor emellan. 

Ädelstenar med färg

Förutom diamanter är O’Dwyer proffs på ädelstenar med färg. Rosa morganiter, gröna turmaliner och blå safirer är några av favoriterna och förekommer både i enkla och mer utsmyckade modeller. Olika ädelstenar har olika egenskaper och hårdhet och vissa passar bättre i ringar än andra. Det hårdaste mineralet är diamant som ligger på 10 på Mohs hårdhetsskala. Därför lämpar sig diamanten mycket bra i vigselringar som man använder dagligen. De andra ovan nämnda ädelstenarna har en hårdhet på mellan 7-9 och går också bra att ha i ringar men man bör vara medveten om att stenarna kan repas vid flitigt användande.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...