LIFE

Charlotte Lynggaard skapade Life -kollektionen som en hyllning till lekfullhet och okomplicerad lyx. Med hennes kärlek för resor och utomhusaktiviteter ville hon skapa ett armband som man inte skulle behöva vara varsam med. Det skulle också vara en cool kontrast till hennes annars mer exklusiva design. De färgstarka Life-armbanden kan användas när och varhelst livet utforskas. Varje handknutet armband har ett vackert lås i form av en guldkrok i 18K som framhäver den exklusiva designen. Tåligt och diskret utstrålar Life-kollektionen kvalitet och utmärkt handarbete. Samtidigt som det ger oss möjligheten att leva livet till fullo efter vår förmåga

Kollektionen finns även i silver och i storlekar från 15-21 cm

NATURE

När hon skapade Nature-collectionen var Charlotte Lynggaard inspirerad av smyckestrenden från 1920-talet där satinerade ytor var väldigt populärt.
Den satinerade ytan kom senare att bli ett signum för varumärket OLE LYNGGAARD COPENHAGEN.
Under ändlösa skogspromenader fann Charlotte Lynggaard inspiration i texturerna och formerna hos levande, växande material. Den satinerade ytan i Nature-kollektionen speglar texturen hos tunna kvistar och grenar.
Den invecklade metoden att karva fram tunna fina linjer i guldets yta utförs för hand av guldsmedsmästare.

En del av kollektionen finns även i silver.

SNAKES

Det var under en resa till exotiska Kairo i början av 1960-talet som Ole Lynggaard först upptäckte det överväldigande uttrycket i ormdesigner. Hypnotiserad av den  grafiska skönheten hos djuret, designade den unga guldsmeden sitt första ormsmycke till sin fru och tillika musa Karin.
Idén om en hel kollektion med ormsmycken stannade i Ole Lynggaards tankar i ett halvt sekel innan den formades till perfektion och lanserades till varumärkets 50-årsjubileum år 2013.
Som en universell symbol för passion och frestelse representerar ormen den ständiga kampen mellan gott och ont. De nätta och mjuka rörelserna i den sensuella Snake-kollektionen lockar kvinnor i alla åldrar, utseenden och nationaliteter.     

LOTUS

Ända sedan hon var barn, har Charlotte Lynggaard varit hopplöst förälskad i skönheten hos färgglada ädelstenar. Lotus-kollektionen är hennes hyllning till naturens frikostighet. Kollektionen avbildar den heliga lotusblomman med vackra ädelstenar infattade i guldblad.
Stenar, koraller och pärlor är varsamt utvunna från gruvor, berg och hav över hela världen. De delar samma nyans men varje ädelsten har sitt eget utseende vilket gör varje Lotus-smycke helt unikt.
Charlotte Lynggaard’s livslånga förkärlek till ädelstenar är poetiskt uttryckt i denna kollektion som utstrålar femininitet och naturlig skönhet. Smyckena kan bäras separat eller mixas för att skapa en bukett av olika färger.

En del av kollektionen finn även i silver.

 

SHOOTING STARS

Shooting stars startade som ett unikt show-piecesmycke. Charlotte Lynggaard designade och bar ett spektakulärt örhänge av små stjärnor och hängande guldkedjor för Elle Style Awards 2015, där hon vann priset för årets stilikon.
Senare kom en hel kollektion av Shooting Stars att växa fram för att tillgodose de växande intresset för Charlottes Lynggaard’s stjärnbeströdda smycken. 

ELEPHANT

Det var under sina resor i Asien i början av 1960-talet som den unge och nyutbildade guldsmeden Ole Lynggaard först kom i kontakt med elefanten. Hänförd över hur graciöst världens största landlevande däggdjur rörde sig började en idé sakta ta form. Som symbol för lojalitet, styrka och mod hade elefanten alla de egenskaper som Ole Lynggaard ville att hans företag skulle representera.
1991 var familjen Lynggaard på semester i Tanzania för att fira Ole och Karins 25:e bröllopsdag. Ole gav då sitt första elefantsmycke i present till sin hustru.   
Under de kommande åren utvecklades flera olika elefantsmycken men det var först till sin 80-årsdag 2016 som den naturtrogna kollektionen med elefanthängen lanserades.
Med sitt vänliga och naturliga utseende har elefant-kollektionen vunnit människors hjärtan över hela världen och blivit en sann varumärkesikon.

En del av kollektionen finns även i silver.

LEAVES

Charlotte Lynggaard spenderade flera år för att utveckla hennes tolkning av löv som kunde användas i hennes smyckesdesign. År 2009 visade hon upp sina första löv när hon designade Midnattstiaran till en utställning på det Kungliga slottet Amalienborg. 
Inspirerad av den hemlighetsfulla skönheten av en månbelyst skog är tiaran skapad med spiror i flera nyanser av månsten och diamanter omgivna av handsatinerade och smidda löv i guld och oxiderat silver.
Drottning Margrethe berömde Charlotte för den fantastiska tiaran och föreslog att att de skulle visa den för hennes svärdotter, Kronprinsessan Mary. Prinsessan blev genast förälskad i tiaran och fick privilegiet att bli den enda person som tilläts bära den.
Så fort den kungliga stilikonen tog sig an designen började löven tilltala kvinnor över hela världen.
Idag består Leaves-kollektionen av hängen, örhängen, ringar och armband och finns både i guld och silver.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...