DIAMANTER

Schalins vigselringar är infattade med briljantslipade eller princesslipade diamanter. Briljantslipade diamanter håller kvaliteten WSI, upp t.o.m. 0,035 ct. och WVS för större. Princess slipade diamanter håller kvaliteten TW VS. För att säkerställa kvaliteten gör vi alla juvelinfattningar själva.
För alla ringar med diamanter medföljer ett certifikat, där vi anger metall och/eller karathalt samt kvalitet och caratvikt på diamanterna samt leveransdatum.
Ringar med stenar från 0,50 ct och uppåt levereras med certifikat från både oss och från ett internationellt ackrediterade institut som GIAIGI och HRD.
Caratvikten är ingraverad i samtliga diamantringar.
Våra diamanter är konfliktfria enligt The kimberley Certification Scheme (KPCS). Vi köper våra diamanter från Europeiska leverantörer med säte i Antwerpen. För oss är det viktigt att vi inte handlar med diamanter vars inkomster bidrar till konflikter eller andra missförhållanden. Vi ställer därför krav på våra leverantörer att man jobbar efter bestämmelserna i KPCS vilket garanterar att vi inte handlar med konfliktdiamanter men även sätter fokus på att bekämpa missbruk av människorättsfrågor.
Vi ställer krav på att våra leverantörer ska vara certifierade medlemmar i The Responsible Jewellery Council (RJC). RJC är en organisation vars medlemmar förbinder sig att arbeta i enlighet med en internationell standard vars syfte är att skapa ett ansvarstagande företagande genom hela försörjningskedjan inom diamantindustrin avseende mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljöpåverkan och många andra viktiga frågor avseende handeln med diamanter. Som köpare av diamanter vet vi idag inte exakt var ifrån diamanterna ursprungligen kommer ifrån, då det saknas spårbarhet i försörjningskedjan avseende diamanter från gruvan till färdigt smycke. Men genom att ställa krav på våra leverantörer enligt ovan kan vi i alla fall försöka säkerställa att våra leverantörer generellt är med och bidrar till förbättrade villkor inom diamantindustrin.

Släta ringar

Schalins klassiska släta ringar har funnits under lång tid och är ständigt efterfrågade. Välj mellan klassiskt kupade modeller eller mer modernt raka. Ringarna finns i en mängd olika bredder och höjder så att alla kan hitta en ring de trivs med.

Color of Europe

Colors of Europe är en serie ringar i kombinerat rött, vitt och roséguld. Vissa av modellerna finns även med diamanter. 

 

 

River

Serien River är inspirerad av Europas floder. Stilfulla enstensringar, influerade av den stora världen. I serien finns även örhängen och hängsmycken som kanske kan bli den perfekta morgongåvan?

I’m in love

Denna serie består av nätta & eleganta förlovnings- och vigselringar.
Du kan som vanligt kombinera dessa ringar precis så som du vill och välja antingen rött, vitt eller roséguld. Som med de flesta av Schalins ringar kan hela kollektionen i I´m in love kombineras med deras övriga sortiment.

Store Collection

Kollektionen är speciellt framtagen för Schalins återförsäljare och finns endast att köpa i butik. I kollektionen finns släta ringar, alliansringar och solitärer i guld eller platina.


LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...