Screenshot_20200226-151305_Instagram2

DIAMANTER

Strömdahls Juveler tillverkar klassiska smycken av högsta kvalitet. De har ett brett utbud av ringar till förlovning, vigsel och fest, örhängen armband och halsband.
Strömdahls Juveler väljer sina diamanter utifrån det universella system som Gemmological Institute of America (GIA) har utvecklat för att
certifiera diamanter. De använder endast de mest sällsynta diamanterna valda utifrån kriterierna kända som 4C:s som på engelska står för carat, cut, clarity and colour (carat, slipning, klarhet och färg). Diamanterna är alltid certifierade enligt Kimberlyprocessen. Detta certifikat visar att de är konfliktfria, alltså inte så kallade blodsdiamanter. Certifikatet uppkom på grund av uppmärksammandet av att rebellgrupper finansierade sina krig med diamanthandel. Det var den internationella diamantindustrin tillsammans med ett antal regeringar och civila organisationer som utformade detta certifikat. Kimperlyprocessens
certifieringssystem (KPCS) stöds av FN. Det är en sammanslutning av 81 olika länder som bildar 54 medlemmar vilka tillsammans kontrollerar
och upprätthåller att förordningarna i certifikatet följs. 

 

SOLITÄR

Solitär betyder ensam och syftar på ett smycke där fokuset ligger på en sten. Strömdahls solitärsmycken finns att få i rött guld, vitt guld och platina. De har flera modeller på fattningar och skenor. Kombinera gärna en solitärring med en av deras vackra alliansringar.

 

CARMOSÈ

I ett Carmosé-smycke är en lite större sten omgiven av en krans med flera mindre stenar. Det ger ringen ett glamouröst utseende. Välj mellan modeller som Arosa, Montana eller Chatel.

FANCY CUT

Vill man ha ett mer unikt utseenede så kan man välja en diamant med fancy cut, vilket är samlingsnamnet på de stenar som inte är briljantslipade. Ringarna Florens, Genova och Milano är några av de modeller som finns med fancy cut. 

ALLIANSRINGAR

Alliansring kallas de ringar som har flera stenar infattade på rad efter varandra. Ringarna kan bäras separat men passar ofta väldigt bra att kombineras med varandra eller tillsammans med en solitär eller carmosé. En klofattad alliansring som Corona eller Cortina är öppen på sidorna för att släppa in så mycket ljus som möjligt till stenarna. I en fadenfattad alliansring som Rondo eller Meribel ligger stenarna mer nedsänkta i skenan för att ge en mjukare känsla på fingret.

FÄRGSTENAR

Ädelstenar finns i regnbågens alla färger. Strömdahls har ett stort utbud av safirer i olika storlekar och former men även färgade diamanter, turmaliner, beryller, rubiner m.m. På bilderna syns en smaragdslipad blå safir, briljantslipad rosa safir, oval parabiaturmalin och briljantslipad brun diamant.

HALSBAND

Ett halsband är den perfekta gåvan vid födelsedag, bröllopsdag, student eller som morgongåva. Välj mellan klassiska solitärhängen, pärlhalsband eller 

ÖRHÄNGEN

I Strömdahls stora sortiment av örhängen finns bland annat serien Changeable collection. I serien finns creoler i tre storlekar samt krokar med eller utan diamanter. Till det finns en mängd hängen i olika varianter som man kan hänga i sina örhängen för att enkelt byta look från vardag till fest.

ROYAL PEARL

Royal Pearl är namnet på Strömdahls klassiska pärlsmycken som är kända för sin höga kvalitet. För att bedöma pärlornas kvalitet används 5 kriterier:
Storlek, Royal Pearl finns från 2 upp till 16 mm.
Färg, pärlor finns i en mängd färger som tex rosé, vita, svagt rosa, blå-rosa, grön-rosa och svart/aubergine.
Form, rund som är den högsta kvaliteten, semirund, oval, dropp, button, semibarock och barock.
Lyster, där pärlans lyster bedöms på en femgradig skala.
Ytfel, där man bedömer hur fri från prickar och märken pärlan är.

LÅT OSS FÅ INSPIRERA DIG med VÅRA ANDRA VARUMÄRKEN...